Magazin on-line

Acest site se adresează în exclusivitate persoanelor cu vârstă peste 18 ani!

FETEASCA NEAGRA – Cotnari DOMENII

12,0 %: 12,5 %

În stoc

Perioada de livrare estimată: 1-2 zile

29,00 RON

29,00 RON

PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA

ROSU: SEC

SOI: FETEASCĂ NEAGRĂ

TREAPTĂ DE CALITATE: DOC-CT

AN: 2013

ALCOOL: 12.5%

ZAHĂR REZIDUAL: 3.9 gr./l, sec

TEMPERATURA DE SERVIRE: 15 – 17 grade Celsius

NOTE DE DEGUSTARE: Vinul, se prezintă cu o culoare rubiniu cu evidente și plăcute reflexe purpurii. La rotirea paharului este consistent iar lăcrimarea armonioasă și constantă. Olfactul este dominat de fructe de pădure mature. Tipic soiului de Fetească Neagră se resimt note de prune uscate ușor afumate, cireșe negre, vișine mature, mure, afine și coacăze negre. Aromele din nas nu se termină și evoluează spre frunză de tutun, ciocolată și condimente ca piper verde, scorțișoară și ienibahar. Caracterul tânăr scoate la iveală o notă ierboasă, aproape mentolată și extrem de plăcută. Atacă papilele gustative delicat dar este dens, greu, concentrat și corpolent. Taninii tineri și dulci atent modelați de oenolog, își fac apariția într-o textură unică, fascinantă, alături de o aciditate fructuoasă. Fructe de pădure ca mure și coacăze negre, împânzesc papilele, urmate de note de cireșe amare și sâmbure de vișină.Senzații condimentate de piele udă, scorțișoară și cuișoare. Pe final se întoarce cireașa amară lăsând o senzație de fructuozitate pe papile.

RECOMANDĂRI CULINARE: Aș asocia carnea de vânat ca mistrețul cu un sos de fructe; preparate grele din carne de miel și vițel cu sosuri; preparate tradiționale. Ar sta perfect alături de brânzeturi maturate și semipreparate.