Magazin on-line

Acest site se adresează în exclusivitate persoanelor cu vârstă peste 18 ani!

Colocviu la Atena Feteasca Alba Cotnari

12,0 %: 14,0 %

În stoc

Perioada de livrare estimată: 1-2 zile

36,00 RON

PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA

SOI: FETEASCĂ ALBĂ

TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.M.D.

AN: 2014

ALCOOL: 14% vol

ZAHĂR REZIDUAL: 1,96 gr./l, sec

PRODUCȚIE: 12000 sticle

TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 grade Celsius

NOTE DE DEGUSTARE: un vin, alb, sec, caracterizat plastic “ca o fată jucăuşă“, ce te întâmpină cu un nas tonic, fresh, elegant. Notele gustative amintesc parcă de pepene galben copt, coacăze roşii, struguri albi proaspăt zdrobiţi şi iarbă cosită. Este susţinut perfect de aciditatea ridicată, fiind sprinţar şi cu un caracter tonic pe final.

RECOMANDĂRI CULINARE: răcit bine, este un bun însoţitor pentru preparatele din pește sau pui, brânzeturile fine, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.

Tip:ALB SEC

Categorie: Vinuri Albe, Alb Sec

Greutate produs: 1.00 kg.

Producator: Casa de Vinuri Cotnari

Zamislit dintr-un soi autentic romanesc, Feteasca Alba, Colocviu la Atena, reflecta perfectiunea in vinificare, reusind sa insoteasca degustatorul cu prospețimea si complexitatea caracteristica terroirului. Reprezentat prin simbolul Atenei, Panteonul, reda filozofia anticilor greci intr-o forma inovatoare, impunandu-si standardele.

Un vin, alb, sec, caracterizat plastic “ca o fata jucausa“, ce te intampina cu un nas tonic, fresh, elegant. Notele gustative amintesc parca de pepene galben copt, coacaze rosii, struguri albi proaspat zdrobiti si iarba cosita. Este sustinut perfect de aciditatea ridicata, fiind sprintar si cu un caracter tonic pe final.